Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar

Les millors activitats d'aventures per a iniciats

01-06-2020
 Les millors activitats d'aventures per a iniciats Les millors activitats d'aventures per a iniciats Les millors activitats d'aventures per a iniciats Les millors activitats d'aventures per a iniciats
 Les millors activitats d'aventures per a iniciats Les millors activitats d'aventures per a iniciats Les millors activitats d'aventures per a iniciats Les millors activitats d'aventures per a iniciats
En aquest article us parlarem d'algunes activitats que realitzem i per descomptat dels millors esports d'aventura per a iniciats.

ACTIVITATS D'AVENTURA PER PRINCIPIANTS 

En el nostre cas com ja sabeu ens dediquem a les vies ferrades, barrancs i espeleologia.
Encara que al principi ens poden semblar esports extrems, i que en cap moment deixen de ser-ho, sempre hi ha vies d'iniciació per a principiants, com en totes les activitats.

Via Ferrades per principiants

Les vies ferrades, són itineraris per muntanyes que permeten desplaçar-se tant vertical com horitzontalment per una paret a través de claus, grapes, preses, ponts penjants, tirolines i fins i tot pèndols! tot sense necessitat d'haver escalat abans ja que hi ha vies d'iniciació. 

El material necessari per a realitzar aquesta activitat és: arnés, dissipador, baga i casc, material que a l'fer l'activitat amb un guia ens ho proporcionarà totalment revisat.

El material que haurem de portar nosaltres, serà roba i calçat esportiu, ulleres de sol i guants estil gimnàs o bicicleta per poder realitzar l'activitat amb més comoditat.

Les vies ferrades es distingeixen per nivells desde la k1 que és el nivell per iniciar-se fins a la k6, extremadament difícil.

A Tarragona trobem Morera de Montsant Via Ferrada, amb una aproximació a la via per on passarem per diferents blocs de pedra, grapes, passos verticals, un pont tibetà i fins i tot, pujarem a una agulla molt similar a les de Montserrat on observarem unes vistes increïbles al poble Morera de Montsant.

A la Mussara trobem la mítica Patacons, d'una dificultat una mica més elevada si es fa completa, opcional fer trams solts. Ponts tibetans, diversos desploms, les seves meravelloses agulles, i la possibilitat de fer un ràpel si es desitja és una de les vies ferrades imprescindibles de la zona que ens deixarà sense alè.A Vallcebre (Berguedà) ens trobem amb una via de les més senzilles, ens referim a Roques d'Empalomar, ideada per ferreters novells, on podrem dirigir-nos a la prestigiosa agulla de la Garriga accessible gràcies a un pont tibetà!

Però si el que volem és gaudir d'una via ferrada de nivell iniciació i amb vistes a la mar, tenim l'emblemàtica Cala del Molí, amb unes vistes espectaculars del fons marí. Passos verticals, travessia i 7 ponts tibetans, diversió assegurada!

Com en totes les vies ferrades si en algun moment es vol abandonar l'activitat, hi ha diverses sortides que ens portaran a l'inici per un camí.

Barrancs per principiants

Una de les activitats més refrescants i divertides de l'estiu són els barrancs, i cal saber que en el barranquisme s'inclouen altres esports com són l'escalada, la natació i el senderisme.

Un dels barrancs per iniciació, el tenim situat a la Vall de Ribes de Freser, al Barranc Núria Inferior, que per ser d'iniciació ens deixarà impressionats des del primer moment i segurament amb ganes de més!
Tobogans, salts i ràpels de fins a 25 metres! sens dubte, una de les millors activitats per a iniciació.

Cal aclarir que el nombre de salts en qualsevol barranc pot variar segons el cabal d'aigua, i que en tot moment els salts són una maniobra opcional, si no es volen fer els salts sempre hi ha l'opció de fer un ràpel i en activitats per a iniciats fins i tot abandonar l'activitat.

A Tarragona (Mont-Ral) ens trobem amb el Barranc Glorieta, barranc amb diversos ressalts, tobogans i per descomptat no poden faltar diversos ràpels fins i tot de fins a 20 metres per seguir avançant pel barranc.Ara bé, si el que volem és fer un barranc més a prop de Barcelona, ​​a tan sols 1 hora i en ple Parc Natural del Cadí, ens trobem amb el Barranc dels Empedrats, un barranc amb diversos ressalts i ràpels, el més alt de 17 metres .Això sí, a l'estar en un entorn tan privilegiat com és el parc Natural de Cadí-Moixeró haurem de demanar permís al parc ja que hi ha un nombre màxim de visitants per dia.

Aquest esport és perfectament accessible a famílies amb nens que vulguin gaudir d'un dia descendint un canó amb opció a ràpel, salts i tobogans. L'únic requisit és tenir més de 9 anys i saber nedar!

Espeleologia per principiants

Finalment parlarem de l'espeleologia explorar coves subterrànies, flora, fauna, estalactites i fins i tot de vegades amb llacs i rius subterranis.

Igual que el barranquisme combina diferents esports, en aquest cas, barranquisme, escalada i orientació entre d'altres.

Una cova per a principiants que vulguin iniciar-se en l'espeleologia és el Avenc dels Geòlegs, situat a Vallirana (Barcelona).
Ideal per tenir un primer contacte, aquesta cova té un pou de 23 metres i un recorregut de 65 metres.

Després de baixar un pou, grimpar i passar per diferents galeries ens trobarem a 30 metres sota terra! En aquest cas no és necessària llanterna ja que té llum natural exterior.

Com sempre gaudeix de les millors activitats d'aventures amb un guia titulat, sempre valorant, respectant i gaudint de la natura, ja que ens proporcionarà seguretat i farà que gaudim de l'activitat en tot moment.

¡PARLEM!

CONTACTE

INFORMACIÓ I PROTECCIÓ DE DADES. Finalitats: Respondre les seves sol.licituds i enviar informació comercial dels nostres productes i serveis, inclòs per correu electrònic. Llegitimar el consentiment de l’ interessat. Destinataris: no estan previstes cessions de dades. Drets: pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, modificar i eliminar dades i demes drets a info@guiaydeportesdeaventura.com.Informació Addicional: pot ampliar la informació a Política de Privacitat