De que està compost un equip de via ferrada

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar

De que està compost un equip de via ferrada

16-07-2020
De que està compost un equip de via ferrada De que està compost un equip de via ferrada De que està compost un equip de via ferrada De que està compost un equip de via ferrada De que està compost un equip de via ferrada De que està compost un equip de via ferrada
De que està compost un equip de via ferradaDe que està compost un equip de via ferradaDe que està compost un equip de via ferradaDe que està compost un equip de via ferradaDe que està compost un equip de via ferradaDe que està compost un equip de via ferrada
A l'hora de fer una via ferrada el que hem de tenir en compte a part de la dificultat de la via i del nostre estat físic per poder realitzar-la és el material necessari per poder realitzar-la amb total seguretat.
Els elements indispensables són:
. casc
. arnès
. dissipador
. baga de descans
. guants
. roba d'esport
. calçat d'esportEl casc va per talles, així que a l'hora de triar el casc és important que ens quedi ben adaptat i subjecte perquè no se'ns mogui durant l'activitat per tenir més seguretat.
Haurà de ser un casc robust, lleuger, amb protecció reforçada per a escalada per si patim el despreniment d'alguna pedra, un disseny envoltant aporta major protecció en tot el cap.
Una altra de les característiques que hem de tenir en compte és que tingui la major ventilació possible així tindrem més comoditat tant a l'estiu com a l'hivern.

L'arnès és un element de seguretat utilitzat en diferents àmbits tant en vies ferrades, escalada, alpinisme ..
El que s'utilitza en vies ferrades és l'arnès que es col·loca a la cintura amb un punt d'ancoratge a la part davantera.
Com els cascs tenen diferents talles i hem d'assegurar d'escollir la talla correcta al nostre cos.
Haurem de valorar els paràmetres de la cintura i dels camals que s'ajustin bé a la mida de les cames per poder ajustar-lo bé al nostre cos.
Hem d'observar que el punt d'ancoratge sigui elevat i la comoditat de l'arnès, ja que ens permetrà aixecar la cama al màxim al anar ascendint per la via ferrada.
Una altra part que té l’arnes, és el porta materials, haurem de prestar atenció també ja que ens donarà més comoditat a l'hora de recollir els dissipadors.

El dissipador és l'element que ens amortirà el cop en cas de caiguda. Es l'element essencial juntament amb l’arnès i el casc.
Consta de dues corretges elàstiques, dos mosquetons de seguretat i el propi element dissipador d'energia, que és el que en cas de caiguda amortirà el cop.
Les dues corretges amb els mosquetons són els que utilitzarem per anar acoblant-se al cable de vida.
Cal tenir en compte la longitud de les corretges, ja que si són massa curtes moltes vegades en segons quines vies ferrades no ens arribarà al cable de vida i si són massa llargues no arribaràs amb els braços.

La baga de descans no és un element obligatori però si ens facilitarà la via ferrada ja que en alguns moments ens donarà seguretat i ens permetrà descansar.
Es tracta d'un anell de dyneema al costat d'un mosquetó de seguretat que portem lligat a l'arnès.

Guants. El seu ús no és obligatori, però si molt recomanable, ja que ens protegirà les mans i ens ajudarà a realitzar l'activitat amb més comoditat. Han de ser lleugers i transpirables, sobretot que s'adaptin perfectament al palmell de la mà. Els més utilitzats són el tipus mitjà dits que porten tallats la meitat dels dits per facilitar el treball amb els mosquetons.
En el tema de la roba i el calçat, haurem de portar roba còmoda i botes de muntanya ja que tindrem més adherència amb els peus a les grapes, ponts i trams de muntanya.

Tots els equips indispensables per a la realització de les vies ferrades, són equips de protecció individual, així que han d'estar catalogats amb el marcatge CE.

Un cop ja haguem triat tot el material que millor s'adapti a nosaltres ja podem gaudir d'aquesta activitat que ens permet arribar amb seguretat a accessos on no podem accedir per senders.
Raquetes de neu

PARLEM!

CONTACTE

INFORMACIÓ I PROTECCIÓ DE DADES. Finalitats: Respondre les seves sol.licituds i enviar informació comercial dels nostres productes i serveis, inclòs per correu electrònic. Llegitimar el consentiment de l’ interessat. Destinataris: no estan previstes cessions de dades. Drets: pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, modificar i eliminar dades i demes drets a info@guiaydeportesdeaventura.com.Informació Addicional: pot ampliar la informació a Política de Privacitat