Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar

Consells de barranquisme per a novells

08-06-2020
Consells de barranquisme per a novellsConsells de barranquisme per a novellsConsells de barranquisme per a novellsConsells de barranquisme per a novells
Consells de barranquisme per a novellsConsells de barranquisme per a novellsConsells de barranquisme per a novellsConsells de barranquisme per a novells
En aquest article volem donar uns petits consells sobre un dels esports d'aventura més coneguts el barranquisme per principiants, per apropar-te a una de les activitats més divertides i refrescants que està en auge als últims anys.

El barranquisme és una pràctica esportiva consistent en la progressió per canons o barrancs i llits de torrents o rius de muntanya amb tècniques adaptades de ràpel, salts i tobogans.

Barranquisme per a principiants

Uns dels requisits fonamentals per desenvolupar aquesta activitat és tenir complerts els 9 anys, en cas contrari hauran d'anar acompanyats d'un dels seus progenitors o tutor legal, saber nedar i no tenir por a les alçades. Tenint en compte aquests tres requisits començarem amb uns petits consells de barranquisme per a novells, una activitat molt completa i super divertida.

En primer lloc cal valorar les capacitats físiques i esportives de cadascú, saber les nostres limitacions personals, ja que aquesta activitat exigeix ​​estar en una bona preparació física, sempre tenint en compte la dificultat de cada barranc.

Dificultat dels barrancs

Els barrancs es classifiquen en tres paràmetres:

Verticalitat: presència de ràpel, passos d'escalada, tipus de terreny, i cascades d'envergadura.Aquàtic: nombre de salts, tobogans, dificultats unides a fenòmens puntuals d'aigües vives…

Compromís envergadura: es tracta de les escapatories que té el barranc, el temps total de recorregut i la possibilitat de posar-se fora de perill en uns trams o uns altres.

A major nivell, major exigència física, tot i que hi ha nivells d'allò més senzill per a principiants.

Guia especialitzat en barranquisme

  • Al ser el nostre primer barranc, el descens s'ha de fer sempre per un especialitzat guia de barranquisme, que ens donarà la total confiança i seguretat per a realitzar aquesta activitat, valorant la situació del barranc, cabal, meteorologia, tipus de roca, encaixaments, fuites i estarà informat de les dificultats del barranc per assessorar-nos segons el nostre estat físic quin barranc s'adapta més a nosaltres. Al mateix temps ens facilitarà el material necessari per a l'activitat.
  • Si no vas amb guia hauries d'haver fet abans alguns cursos sobre tècniques bàsiques.
  • Mai hem de progressar sols per un barranc, de la mateixa manera que a muntanya el mínim ha de ser de tres persones.
  • En els barrancs cal respectar i valorar el medi natural, tenint en compte que hem de conviure humans, fauna i flora, amb un mateix respecte causant el menor impacte possible.
  • El millor moment per realitzar un barranc vindrà condicionat per la nostra experiència i el cabal d'aigua, el més habitual és realitzar aquesta activitat en mesos d'estiu tot i que els practicants amb més experiència realitzen l'activitat durant tot l'any fins i tot en barrancs gelats.
  • Sempre haurem de tenir en compte la meteorologia, cal evitar realitzar els esports d'aventura en males condicions meteorològiques. És important tenir especial atenció a les tempestes d'estiu ja que ens pot sorprendre amb una crescuda del cabal d'aigua mentre estiguem realitzant l'activitat i per això estar exposats a tenir un incident per culpa de la crescuda del cabal.

Material per fer barranquisme

Tenint en compte aquests consells bàsics, veurem quin es l’equip necessari per realitzar aquesta activitat:

-Roba esportiva
-Calçat esportiu
-Roba i calçat de recanvi
-Bañador i tovallola
-Casc
-Arnés de barranquisme, amb cap d'ancoratge doble i descensor tipus 8
-Neoprè, guants i escarpins
-Mochila de barranquisme, amb bidó estanc
-Crema solar
-Aigua i menjar per a tot el dia
-Aquells que portin ulleres lligar-les amb un petit cordó o en el millor dels casos anar sense elles
-Recomendable portar samarreta tèrmica


Amb aquests petits consells sobre barranquisme per a novells esperem haver-vos apropat una mica més a aquesta espectacular activitat i que us animeu a provar-la, que estem convençuts que us apasionarà!!

¡PARLEM!

CONTACTE

INFORMACIÓ I PROTECCIÓ DE DADES. Finalitats: Respondre les seves sol.licituds i enviar informació comercial dels nostres productes i serveis, inclòs per correu electrònic. Llegitimar el consentiment de l’ interessat. Destinataris: no estan previstes cessions de dades. Drets: pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, modificar i eliminar dades i demes drets a info@guiaydeportesdeaventura.com.Informació Addicional: pot ampliar la informació a Política de Privacitat